Almás káposztával sült pulykamell recept
120 perc
Az Almás káposztával sült pulykamell hozzávalói:
- 2 db pulykamell
- só
- őrölt bors
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg alma
- 2 db babérlevél
- 10 szem bors
- 8 gerezd fokhagyma
- ½ dl száraz fehérbor
Az Almás káposztával sült pulykamell elkészítési módja:
Elkészítés: A húst besózzuk, és fél órára félrerakjuk. A káposztát kiöblítjük és lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjük. Bevonjuk a pecsenyealjjal, lefedjük, és 180 fokos sütőben, 2 óra alatt puhára pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük.
kb 180 perc allat készül el
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ági98, 2008. nov. 23. 11:40
Az almás káposztával sült pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.