Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával recept
A Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával hozzávalói:4 szelet bárányborda a csonttal együtt
1 kg érett sárgabarack
1 teáskanál worcestershire-szósz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál vörösborecet
1 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
3 szál újhagyma
10 dkg rokfort sajt
10 dkg mandula
10 evőkanál tejföl
3 evőkanál tárkony ecet
3 csipet őrölt fehérbors
4 cl mézes barackpálinka
A Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával elkészítési módja:
1. A páchoz 6 sárgabarackot kimagozunk és felaprítunk, majd összekeverjük 1 teáskanál worcestershire-szósszal, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál vörösborecettel, 1 dl fehérborral, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 szál kis darabokra aprított újhagymával és egy késhegynyi fehérborssal. 2. A szeletelt bordákat kiklopfoljuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, hűtőbe rakjuk, és 2-3 napig pácoljuk. 3. A hússzeleteket az olajból kiszedjük, és a szeleteket az olajjal megkent alufólia fényesebb részébe csomagoljuk, 10-15 percig grillezzük. Majd kiszedjük a fóliából a grillrácson mindkét oldalukat megpirítjuk. 4. A meghámozott és kimagozott sárgabarackokat egy széles tálba rakjuk magházzal lefelé. 5. Összedolgozzuk a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot, majd őrölt fehérborssal ízesítjük. Az öntetet a barackra öntjük, megszórjuk a durvára tört mandulával, hűtőben érleljük, majd a báránybordákkal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ági98, 2009. aug. 28. 19:35
A mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával elkészítési módja és hozzávalói.