Burgonyalabdacs recept
A Burgonyalabdacs hozzávalói:Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 tojás
1 nagy fej hagyma
fél csomag sütőpor
liszt
só
olaj
A Burgonyalabdacs elkészítési módja:
Elkészítés: A krumplit megpucolom és nyersen lereszelem. (Ha van otthon turmixgép, akkor felkockázva leturmixolom, így gyorsabb és egyszerűbb.) Az edényt kicsit megdöntöm, és az összegyűlt levet leöntöm róla. Közben a hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a krumplihoz keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a krumplihoz teszem. Majd jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, só és legvégül a felvert tojásfehérje. Annyi lisztet kell hozzátenni, hogy sűrű tésztát kapjunk. Evőkanállal forró olajba szaggatom, és aranybarnára sütöm.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ági98, 2009. ápr. 25. 20:28
A burgonyalabdacs elkészítési módja és hozzávalói.