Szedres lepény (20 db) recept
A Szedres lepény (20 db) hozzávalói:A kelt tésztához:
40 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 tojás,
csipetnyi só,
fél citrom reszelt héja
a töltelékhez:
1 kg szeder,
5 tojás,
50 dkg félzsíros tehéntúró,
2 dl tejföl,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás porcukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg mandulaforgács,
2 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A Szedres lepény (20 db) elkészítési módja:
A kelt tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 30 percre félretesszük pihenni. A szedret megmossuk, és lecsepegtetjük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Rászórjuk a szedret. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejföllel, a cukorral és a pudingporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrós masszához adjuk. A tölteléket ráterítjük a szederre, és megszórjuk mandulaforgáccsal. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a sütő középső részén 1 óra alatt megsütjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a kész sütemény tetejére hintjük. Megvárjuk, amíg kihűl, és 20 kockát vágunk belőle.
Szeder helyett más apró gyümölccsel is nagyon finom. Elkészítése kissé időigényes.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 5. 04:51
A szedres lepény (20 db) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.