Gyümölcsropogós recept
A Gyümölcsropogós hozzávalói:20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
2 tojás,
1 dl tej,
1 evőkanál olaj,
só,
16 szem kimagozott aszalt szilva,
15 dkg mazsola,
1 dl rum,
24 db fogpiszkáló;
a sütéshez: olaj
A Gyümölcsropogós elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőport, a tojást, egy csipet sót, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Jól kikeverjük, és apránként hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a tésztát 2 órára félretesszük pihenni. A szilvát és a mazsolát rumba áztatjuk. Mielőtt hozzákezdenénk a sütéshez, szűrőbe tesszük, hogy a leve lefolyjon. Fogpiszkálóra szúrunk 1-1 szem szilvát, több mazsolaszemmel együtt. Amikor minden gyümölcsöt felszúrtunk a fogpiszkálóra, egy lábosban olajat melegítünk. Amikor az olaj felhevült, a gyümölcsöket a fogpiszkáló segítségével egyenként a tésztába mártjuk, majd a forró olajba téve ropogósra sütjük. Miután megsült, konyhai papírtörlőn felitatjuk, tálra rakjuk, porcukorral meghintjük, és frissen, melegen tálaljuk.
A tészta receptje nem változik, de kedvünk szerint választhatunk más-más gyümölcsöt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 15. 07:08
A gyümölcsropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.