Korhely halászlé recept
A Korhely halászlé hozzávalói:1,5 kg ponty,
20 dkg vöröshagyma,
késhegynyi pirospaprika,
só,
törött bors,
4 babérlevél,
tejföl,
2 karika citrom,
citromlé.
A Korhely halászlé elkészítési módja:
A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óráig főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát és további fél órai főzés után az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszereket meg a szálkátlanított halszeleteket és 10 percig nagyon lassan forraljuk. Bőven megtejfölözzük, pár csepp citromlével, citromkarikával ízesítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 1. 19:02
A korhely halászlé elkészítési módja és hozzávalói.