Sült Tofu recept
A Sült Tofu hozzávalói:30 dkg Tofu /még jobb a füstölt ízű/,
1,5 dkg szárított illatos gomba /Shiitake/,
2 dkg friss gyömbér,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál szójaszósz,
csipet cukor,
bors,
só,
vegeta.
A Sült Tofu elkészítési módja:
Az illatos gombát 2 dl vízbe beáztatom kb fél órára. A tofut kb. 1,5 x 1,5cm-es kockákra vágva olajban aranybarnára sütöm. A tofut az olajból kiszedem és a maradék olajban először a karikára vágott vöröshagymát üvegesre párolom. Ezután a csíkokra vágott illatos gombát és az apróra vágott gyömbért is hozzáteszem, majd fűszerezem a szójaszósszal, borssal, vegetával illetve a csipetnyi cukorral. 5 percig tovább sütöm közepes hőfokon. Visszateszem a sült tofut és a gomba áztató vizét aláöntöm. Fedő alatt még kb 10 percig párolom. A fedőt levéve folyamatos keverés mellett tovább melegítem amíg be nem sűrűsödik.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 3. 15:31
A sült tofu elkészítési módja és hozzávalói.