Galuska (nokedli, nokli) recept
A Galuska (nokedli, nokli) hozzávalói:20 dkg liszt,
2 db tojás,
2 evőkanál olaj,
só.
A Galuska (nokedli, nokli) elkészítési módja:
Mély keverőtálba szitálom a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe ütöm a tojásokat, sózom és eldolgozom, majd időnként kevés vizet hozzáadva galuskatésztává dolgozom. Fél órai pihentetés után vizezett vágódeszkára teszem és onnét késsel lobogó sós vízbe szaggatom. Galuskaszaggatóval, vagy nokedliszaggatóval is szaggatható - ekkor apró galuskákat kapunk. A galuskákat a vízben megkeverem, így nem fognak összeragadni. Az újbóli forrást követő 1-2 perc után szűrőkanállal kiemelem, lecsurgatom, forró vízzel leöblítem, majd olajba forgatom. Forró tálban tálalom.
A galuska Magyarországon kedvelt körete a pörköltféléknek, a paprikásoknak, illetve a tokányféléknek.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 26. 15:03
A galuska (nokedli, nokli) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.