Pikáns dinnyekockák recept
A Pikáns dinnyekockák hozzávalói:2 nagy (darabonként 2,5 kg/os) sárgadinnye,
1 l víz,
1,5 dl eceteszencia,
1 kg cukor,
2 fahéj,
20 dkg gyömbérgyökér,
6 szegfűszeg.
A Pikáns dinnyekockák elkészítési módja:
A dinnyéket negyedelem, a magját kiszedem, meghámozom és nem túl nagy kockákra vágom. Az ecetesszenciát, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget felfőzöm. Forrón ráöntöm a dinnyekockákra és lefedve három napig állni hagyom. Utána leöntöm róla a levet, kiveszem a szegfűszeget és a gyömbért. A dinnyedarabokat kis üvegekbe teszem. Minden üvegbe teszek egy kis darab fahéjat. A levet újra 10 percig főzöm és mikor már kissé kihűlt, a dinnyedarabokra töltöm és az üvegeket lezárom. Hűvös helyen tárolva 2-3 hónapig is eláll. Jól illik a grillezett húsok mellé.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 23. 10:41
A pikáns dinnyekockák elkészítési módja és hozzávalói.