Savanyú raguleves recept
A Savanyú raguleves hozzávalói:40 dkg sertéshús,
15 dkg leveszöldség,
2 db hagyma,
5 dkg rizs,
2 db tojás,
1 evőkanál tárkonyecet,
1 dl tejföl,
só,
bors,
csipetnyi paprika,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 dl olaj.
A Savanyú raguleves elkészítési módja:
A felhevített olajban megpirítom a kockákra vágott húst. 1 liter vízzel, vagy húslevessel (kockából) öntöm fel és félpuhára főzöm. Hozzáadom a felaprított leveszöldséget és puhára főzöm. A tojásokat elhabarom a tejföllel és állandó keverés közben a levesbe öntöm. Ecettel, vagy tárkonyecettel ízesítem és tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 20. 20:04
A savanyú raguleves elkészítési módja és hozzávalói.