Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Isztriai sertéskaraj recept

Isztriai sertéskaraj recept

Az Isztriai sertéskaraj hozzávalói:
2 kg karaj,
2 dkg fokhagyma,
3 dkg só,
10 szem egész bors,
10 babérlevél.


Az Isztriai sertéskaraj elkészítési módja:
A karajokat kicsontozzuk és a sóval, durvára tört borssal, finomra vágott fokhagymával és babérlevéllel bedörzsöljük, majd 10-15 napig száradni hagyjuk. Utána gyengén megfüstöljük és csak 3 hónap múlva fogyasztjuk. Hosszabb tárolása úgy történhet, hogy a füstölt karajt szeleteljük, kevés olajban megsütjük, egy edénybe rétegezzük a szeleteket és az edényt felöntjük a sütőzsiradékkal.


Kategória: Húsételek receptjei


Az isztriai sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook