Isztriai sertéskaraj recept
Az Isztriai sertéskaraj hozzávalói:2 kg karaj,
2 dkg fokhagyma,
3 dkg só,
10 szem egész bors,
10 babérlevél.
Az Isztriai sertéskaraj elkészítési módja:
A karajokat kicsontozzuk és a sóval, durvára tört borssal, finomra vágott fokhagymával és babérlevéllel bedörzsöljük, majd 10-15 napig száradni hagyjuk. Utána gyengén megfüstöljük és csak 3 hónap múlva fogyasztjuk. Hosszabb tárolása úgy történhet, hogy a füstölt karajt szeleteljük, kevés olajban megsütjük, egy edénybe rétegezzük a szeleteket és az edényt felöntjük a sütőzsiradékkal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 19. 17:05
Az isztriai sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.