Gyorsan kész almatorta recept
A Gyorsan kész almatorta hozzávalói:8 dkg vaj,
néhány alma (minimum két darab),
2 db tojás,
14 dkg cukor,
15 dkg liszt,
só.
A Gyorsan kész almatorta elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez. A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojás sárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 5 dkg lisztet, a lehűlt olvasztott vaja, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején legyező alakban elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 4. 15:36
A gyorsan kész almatorta elkészítési módja és hozzávalói.