Rózsafánk recept
A Rózsafánk hozzávalói:35 dkg liszt,
3 db tojás,
1 sütőpor,
3 kanál tejföl,
1 mokkáskanál só,
barack- vagy málnalekvár,
porcukor,
a sütéshez olaj.
A Rózsafánk elkészítési módja:
A lisztből a cukorral, sütőporral és a tojásokkal meg a tejföllel tésztát gyúrok. Olyan vékonyra, mint a kés tompa fele. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és 3-4 pogácsát egymásra rakok. A közepét az ujjammal összenyomom. A réteges pogácsák szélét 3-4 helyen egy picit bevágom. Forró olajban kisütöm. A sütés közben a tészta kinyílik, mint a rózsa, és, ha megsült porcukorral meghintem, a "rózsakelyhek" közepébe lekvárt csepegtetek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 6. 15:47
A rózsafánk elkészítési módja és hozzávalói.