Lencsefőzelék füstölt lével recept
130 perc
A Lencsefőzelék füstölt lével hozzávalói:
1 nagy füstölt hátsó sertéscsülök
80 dkg. lencse,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál ételecet,
só,
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél,
1 mokkáskanál majoránna,
só,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt.
A Lencsefőzelék füstölt lével elkészítési módja:
A csülköt enyhén sós vizben megfőzzük, majd a szokásos módon kicsontozzuk, tepsibe téve megsütjük. A tisztított lencsét a visszamaradó főzőlében készre főzzük a babérlevéllel, csipetnyi majoránnával és az egészben hagyott vöröshagymával, amit a végén kidobunk. Ha kész vékony rántást készítünk és a főzeléket behabarjuk. Utána ízesitjük ételecettel, cukorral. Feltétnek a füstölt főtt-sült csülköt kináljuk hozzá.
Ha a csülök sütésével nem akarunk bíbelődni az étel kiváló lesz a főttel is.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 20. 15:12
A lencsefőzelék füstölt lével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.