Erdélyi csülkös-boros káposzta recept
90 perc
Az Erdélyi csülkös-boros káposzta hozzávalói:
l egész füstölt hátsó sertéscsülök,
75 dkg. burgonya,
1,2 kg. savanyú káposzta,
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors,
5 dl. félédes fehér bor,
4 dl. tejfel,
1 evőkanálnyi ételízesítő
1 evőkanálnyi vaj.
Az Erdélyi csülkös-boros káposzta elkészítési módja:
A megtisztított csülköt feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha puhára főtt kicsontozzuk, felszeleteljük.A tisztított burgonyát kockára vágjuk.A káposzta -ha savanyú, akkor átöblítjük, lecsepegtetjük.Egy nagyobb tepsi alját kikenjük vajjal, erre egy réteg káposztát terítünk, majd ezt fedjük a burgonyával és a feldarabolt csülökszeletekkel. Addig rétegezzük, amíg az alkotók tartanak, de ügyeljünk arra, hogy a tetejére savanyú káposzta kerüljön.Ekkor a bort aláöntjük és előmelegített sütőben ( kemencében) lefedve készre sütjük. Tejföllel bőven meghintve tálaljuk. Fehér kenyér és száraz vörös bor illik hozzá.
Ha sütőben készítjük, akkor előbb felforraljuk a borral együtt, majd lefedve, lassú tűzön készítjük el.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 18. 10:53
Az erdélyi csülkös-boros káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.