Mustáros-boros palizsánkrém recept
60 perc
A Mustáros-boros palizsánkrém hozzávalói:
4 db. közepes padlizsán,
3 evőkanál olívaolaj,
4-5 gerezd fokhagyma,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál csípős mustár,
l dl. száraz fehér bor,
só,
1 kiskanál frissen őrölt fehér bors
A Mustáros-boros palizsánkrém elkészítési módja:
Két evőkanálnyi olajjal kiolajozott tepsiben a padlizsánok minden oldalát megsütjük, majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, feldaraboljuk és ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és botmixerrel ledaráljuk a zúzott fokhagymagerezdekkel együtt. A padlizsánt és a darált masszát keverőtálba tesszük, majd ízesítjük sóval, őrölt borssal, evőkanálnyi olajjal, mustárral. Alaposan összekeverjük és hűtőbe téve 20 - 30 percig pihentetjük. Pirítós kenyérrel, teával fogyasztva kitűnő reggeli. mustárral,
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 16. 09:23
A mustáros-boros palizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.