Rakott burgonya savanyú káposztával(keményítő napra) recept
A Rakott burgonya savanyú káposztával(keményítő napra) hozzávalói:Burgonya
Hagyma
Bacon
Olaj
Savanyú káposzta
Füstölt kolbász
só, bors
Mennyiségeket nem tudok írni mert én általában csak gondolomformán főzök.
A Rakott burgonya savanyú káposztával(keményítő napra) elkészítési módja:
Krumplit héjában megfőzöd, felkarikázod. Egy kis olajon hagymát pirítasz(én karikára vágom) meg egy kis bacontés ebbe beleforgatod a krumplit. Közben savanyú kápit megpárolod egy kis olajon egy kis vízzel, borssal de ha még finibbet akarsz akkor karikázz bele füstölt kolbit. Aztán jénaiba zutty a fele krumpli rá a káposzta aztán a maradék krumpli. Be a sütőbe. De nem kell sokáig sütni csak, hogy egy kicsit összesüljenek az ízek. Ha nagyon nem akarsz bűnözni akkor szedegesd ki a kolbit meg a bacont belőle. Az íze miatt kell bele. De mi megesszük és így is fogytunk. Nem kell bele sok.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsi720404, 2009. febr. 10. 20:07
A rakott burgonya savanyú káposztával(keményítő napra) elkészítési módja és hozzávalói.