Csirke- ragu leves recept
A Csirke- ragu leves hozzávalói:40 dkg csirkehús
1 db vöröshagyma
5 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
1 dl olívaolaj
2 dl tejszín
tárkony
ecet
só
bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 l víz
A Csirke- ragu leves elkészítési módja:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. dec. 10. 07:27
A csirke- ragu leves elkészítési módja és hozzávalói.