Csirkeraguleves...ahogy én szoktam recept
70 perc
A Csirkeraguleves...ahogy én szoktam hozzávalói:
40 dkg csirkehús
1 db vöröshagyma
5 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
1 dl olívaolaj
2 dl tejszín
tárkony
ecet
só
bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 l víz
A Csirkeraguleves...ahogy én szoktam elkészítési módja:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.
Kóstoljátok meg nagyon finom,kiadós leves!!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: o.andi, 2010. márc. 4. 14:34
A csirkeraguleves...ahogy én szoktam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.