Túróval töltött szilva recept
210 kcal
30 dkg. magvaváló szilva
15 dkg. tehéntúró
1 mokkáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
2 dkg. vaj
8 dkg. földimogyoró vagy dió
2 evőkanál diólikőr vagy triple sec
A Túróval töltött szilva elkészítési módja:
A szilvát néhány percig forrásban lévő vízben főzzük, majd leszűrjűk és megvárjuk, amíg kihűl. Utána a magját óvatosan kiszedjük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A szilva üregét egy kevés fahéjjal meghintjük, és az áttört, cukorral, meg vaníliás cukorral ízesített túróval megtöltjük. A szemeket összezárjuk, úgy, hogy a túró egy ujjnyira kipúposodjon belőlük. Kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk, a tetejüket mogyorószemekkel díszítjük, a többit durvára vágva, vagy darálva hintjük rá. Forró sütőben átsütjük, ügyelve, nehogy túlzottan megpiruljon, végül likőrrel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Sárgabarackból és almából is készülhet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pofi, 2008. nov. 25. 22:14
A túróval töltött szilva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.