Lencse-kukorica saláta recept
50 perc
A Lencse-kukorica saláta hozzávalói:
30 dkg lencse
1 nagy konvzerv kukorica
15 dkg sonka (húsvéti maradék is jó)
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
2.5 dl tejföl
só
fehér bors
A Lencse-kukorica saláta elkészítési módja:
A lencsét előző este beáztatjuk és majd sós vízben megfőzzük. A lencsét és kukoricát leszűrjük. A lencse levét felfogjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd az egészet egy mély tálba tesszük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és annyi lencselevet keverünk hozzá, hogy nem túl híg mártást kapjunk. A salátára öntjük és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. márc. 28. 11:54
A lencse-kukorica saláta elkészítési módja és hozzávalói.