Ízes bukta recept
Az Ízes bukta hozzávalói:3 dl tej,
3 tojássárgája,
6 dkg margarin,
5 dkg cukor,
pici só,
3 dkg élesztő,
50 dkg liszt
Az Ízes bukta elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát készítünk, kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra, nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket olvasztott margarinnal lekenjük, és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük.
Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. dec. 17. 16:49
Az Ízes bukta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.