Kati süti recept
A Kati süti hozzávalói:50 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsir
3 tojássárga
1 csomag sűtőpor
kevés tej
TŐLTELÉKHEZ
1 csomag vaniliás cukor
2 evőkanál kakaopor
2 evőkanál barack lekvár
10 dkg vaj
kevés rum eszenc
A Kati süti elkészítési módja:
A fenti alapanyagokat jol ősszegyurjuk,3 részre osztjuk és 3 lapot sűtűnk.Az egyik lapot morzsává zuzzuk és vanliás tejbe áztatjuk.Hozzá adjuk a kakaot,barack lekvárt,vajat,rumot és jol őssze kavarjuk.A kapott masszával megtőltjűk a megmaradt két lapot. A tetejét a 3 tojás fehérjéből és 15 dkg porcukorbol vert kemény habbal vonjuk be.A habot gőz főlőtt verjűk,mig nem ragad a láboshoz.A hab tetejére kevés csokoládét reszelűnk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: edit_kerekes, 2007. jan. 12. 08:00
A kati süti elkészítési módja és hozzávalói.