Ananászos sertéssült recept
Az Ananászos sertéssült hozzávalói:70 dkg sertéstarja
1 ananászbefőtt
10 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, curry,bors,szegfűszeg
1 kk. mustár
1dl tejszin
1 dl tejföl
Az Ananászos sertéssült elkészítési módja:
A tarját 8 vékony szeletre vágjuk. A szalonnát csikokra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát lekarikázzuk. A sajtot lereszeljük.A fokhagymát, a mustárt, egy-egy kávéskanál sót, borsot, curryt, szegfűszeget jól elkeverjük az olajban.Ebbe mártjuk a hússzeletek mindkét oldalát, és 4 szeletet egy túzálló tál aljára helyezünk. Erre rakjuk az ananász, a szalonna és a vöröshagyma felét. Ismét hús, majd ananász, szalonna és a vöröshagyma következik. Leöntjük a tejföl, a tejszin és 1 dl ananászlé keverékével. Tetejére szórjuk a sajtot,és lefedve sütőben, kis lángon puhára pároljuk.Tetejét pirosra piritjuk. Bármilyen burgonyakörettel tálahatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. máj. 19. 12:15
Az ananászos sertéssült elkészítési módja és hozzávalói.