Csirkével töltött cikória recept
A Csirkével töltött cikória hozzávalói:1 csirkemell
4 fej cikóriasaláta (kínai kellel helyettesíthető)
2 ek citromlé
6 ek vaj
2 ek liszt
1,2 dl csirkeleveslé
1,2 dl tejszín-tej keverék fele-fele arányban
1 db szerecsendió őrölve
2 szelet főtt sonka
1 tojás sárgája
3 dkg reszelt sajt (Gouda ajánlott)
só
bors.
A Csirkével töltött cikória elkészítési módja:
A csirkét csontozza ki, vágja kis kockákra. A cikória közepét vágja ki. Kis fedhető sütőedényt vajazzon ki, tegye bele a cikóriát, szórja meg sóval, citromlével, kenje meg kevés vajjal. Előhevített sütőben, közepes hőn (180 C°) süsse 1 órát. Nagy serpenyőben olvasszon 2 ek vajat, süsse rajta a csirkét 10 percig. másik serpenyőben olvassza meg a maradék 2 ek vajat, keverje hozzá a lisztet, barnítsa keverve 1-2 percig. Keverje hozzá a levest, párolja 5 percig. Keverje bele a tejszínes tejet, szerecsendiót, borsot és csipet sót, majd a csirkét és citromlevet. A sült cikóriafejeket vágja hosszában félbe, az egyik felekbe kanalazza töltelékként a csirkés mártás 1/3-át. Fedje a másik cikóriafelekkel, minden fejre csavarjon 1 szelet sonkát, fektesse tepsibe. A maradt csirkés mártásba keverje bele a tojássárgáját és reszelt sajtot, s kanalazza a töltött fejekre. Előmelegített sütőben süsse világosbarnára. Melegen tálalja.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 20. 17:58
A csirkével töltött cikória elkészítési módja és hozzávalói.