Lapcsánka kicsit másképp recept
A Lapcsánka kicsit másképp hozzávalói:1 kg
Krumpli
1 tojás
só
feketebors
30 dkg
Csirkemáj,1 csokor petrezselyem apróra vágva
liszt
amennyit a krumpli felvesz.
A Lapcsánka kicsit másképp elkészítési módja:
Meghámozzuk és nagylyukú reszelő lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel. Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utána fűszerezzük ízlés szerint. Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).Lehet hideg tejföllel is enni, csak úgy sörkorinak, vagy köretnek húsok mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 18. 10:07
A lapcsánka kicsit másképp elkészítési módja és hozzávalói.