Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Grillezett csirkemáj lecsóval recept

Grillezett csirkemáj lecsóval recept

A Grillezett csirkemáj lecsóval hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma

őrölt feketebors
A lecsóhoz:
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
5 db paprika
chilipaprika
3 db paradicsom
5 dkg aprított bacon
őrölt csípős paprika
olívaolaj
A sült krumplihoz:
8-10 db újkrumpli
petrezselyem
kakukkfű


A Grillezett csirkemáj lecsóval elkészítési módja:
A krumplit héjában felteszem főni. A lecsóhoz a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A másik hagymát szeletelem. Egy nagyobb, mély serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm. Közben a májat beáztatom, többször alaposan megmosom, a hártyákat eltávolítom. Félreteszem. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szeletelt hagymát, félreteszem. A krumplit megpucolom, felkockázom, s a hagyma serpenyőjében megsütöm a krumplit, a végén szórok rá aprított petrezselymet. Grillserpenyőben megsütöm a májat, fűszerezem. Tálaláskor teszek a tányérra májat, rá sült hagymát, mellé pedig krumplit és lecsót. Vörösbor illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A grillezett csirkemáj lecsóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook