Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Bodzalekvár másképpen recept

Bodzalekvár másképpen recept

A Bodzalekvár másképpen hozzávalói:
bodza
víz,cukor
citromsav,


A Bodzalekvár másképpen elkészítési módja:
A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó ! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk. 1 kiló érett bodzabogyót állandóan kevergetve a szirupban addig fõzzük, amíg összetöppedni, sûrûsödni nem kezd. Üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, lekötjük, és 24 órára szárazgõzbe rakjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A bodzalekvár másképpen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook