Bodzalekvár másképpen recept
A Bodzalekvár másképpen hozzávalói:bodza
víz,cukor
citromsav,
A Bodzalekvár másképpen elkészítési módja:
A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó ! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk. 1 kiló érett bodzabogyót állandóan kevergetve a szirupban addig fõzzük, amíg összetöppedni, sûrûsödni nem kezd. Üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, lekötjük, és 24 órára szárazgõzbe rakjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 21. 22:33
A bodzalekvár másképpen elkészítési módja és hozzávalói.