Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Cseresznye befőtt recept

Cseresznye befőtt recept

A Cseresznye befőtt hozzávalói:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
víz, cukor


A Cseresznye befőtt elkészítési módja:
Hiba-, és sérülésmentes cseresznyéket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg. Készítsünk szirupot, adjunk literenkénti vízhez 40 dkg cukrot és főzzük össze. Mossuk ki az üvegeket, rakjuk bele a cseresznyéket, és öntsük rá a kihűlt szirupot. Zárjuk le és gőzöljük ki.(dunsztolás)

Önthetünk rá forró szirupot és lezárva, száraz dunsztba tesszük, mikor kihült a helyére pakoljuk az üveget.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A cseresznye befőtt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook