Cseresznye befőtt recept
A Cseresznye befőtt hozzávalói:tetszőleges mennyiségű gyümölcs
víz, cukor
A Cseresznye befőtt elkészítési módja:
Hiba-, és sérülésmentes cseresznyéket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg. Készítsünk szirupot, adjunk literenkénti vízhez 40 dkg cukrot és főzzük össze. Mossuk ki az üvegeket, rakjuk bele a cseresznyéket, és öntsük rá a kihűlt szirupot. Zárjuk le és gőzöljük ki.(dunsztolás)
Önthetünk rá forró szirupot és lezárva, száraz dunsztba tesszük, mikor kihült a helyére pakoljuk az üveget.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 27. 18:30
A cseresznye befőtt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.