Sárgabarack-őszibarack lekvár recept
A Sárgabarack-őszibarack lekvár hozzávalói:1 kg gyümölcs mag nélkül 50-70 dk cukor
A Sárgabarack-őszibarack lekvár elkészítési módja:
Az érett gyümölcsöt mosás után kimagvaljuk és hámozás után ledaráljuk. A nyers gyümölcshöz kg-ént 50-70 dkg cukrot teszünk, ezzel a gyümölcsöt rétegesen összerakjuk, egy nagy porcelán vagy zománcos edényben, úgy, hogy legfelül cukor legyen. Ezek után 12 órát állni hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Utána gyors tűznél, forrástól számított 20-25 percig főzzük álandó kevergetés mellett. Forrón üvegbe szedjük, és szárazdunsztba rakva hagyjuk kihűlni. Készülhet hámozás nélkül is, kevesebb cukorral is. Minél gyorsabban készítjük, kisebb mennyiségekben, így kevesebb ideig érintkezik a levegővel, annál szebb, világosabb lesz a színe.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 29. 13:35
A sárgabarack-őszibarack lekvár elkészítési módja és hozzávalói.