Ecetes uborka recept

uborka
só
cukor
víz
fűszerek
Az Ecetes uborka elkészítési módja:
Apró 5-8 cm-es frissen szedett egészséges uborkákat jól megmossuk, és üvegbe helyezzük. Fűszereket rakhatunk közéje: koliander, mustármag, babérlevél, egész bor, kapor, torma, gyömbér, meggyfalevél, hosszú csöves paprika, ízlés szerint. Egy liter vízhez 3-4 dl ecetet, 2 dkg sót és 4 dkg cukrot számítunk, az ecetes vizet felforraljuk és langyosra hűtve az uborkára öntjük, majd lekötjük. Ha felbontva túl ecetesnek találjuk, használat előtt pár napra sós vízben áztatjuk.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 29. 13:33
Az ecetes uborka elkészítési módja és hozzávalói.