Szeder lekvár recept
A Szeder lekvár hozzávalói:3 kg szeder
1 kg cukor
1 citrom
tatósítószer
A Szeder lekvár elkészítési módja:
A szedret megmosom, szárát leszedem, zománcos edénybe teszem. A cukrot ráöntöm és 1 citrom levét hozzá facsarok. Egy órás állás után felteszem főni, nem nagy lángra nehogy leégjen. Nem túl sűrű kevergetés mellett sűrűre főzöm. Tiszta meleg üvegbe töltöm, tetejére előírásnyi tartósító szert teszek, légmentesen lezárom. Az üvegeket bedunsztolom (betakargatom, hogy sokáig melegben legyenek).
Nagyon finom
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 5arany9, 2008. júl. 18. 10:06
A szeder lekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.