Caipirinha zselé recept
A Caipirinha zselé hozzávalói:Kb. 6 lime (zöld citrom)
Kb. 4 citrom
100 ml Cachaca (cukornádpálinka vagy fehér rum) 400 ml Gyömbéres üdítő (Canada Dry)
1 tasak Dzsemfix 1:1
900 g cukor
100 g barna cukor vagy nádcukor
A Caipirinha zselé elkészítési módja:
A limeokat forró vízzel megmossuk, megszárítjuk, vékonyan meghámozzuk, és a héját nagyon apró csíkokra vágjuk. Valamennyi lime és citrom levét kifacsarjuk, a gyümölcsmagot eltávolítjuk, és 250 ml levet kimérünk. A lime és a citromkeveréket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a Cachacát és a Canada Dry-t. A dzsemfixet 2 evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsléhez adjuk. Az elegyet felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzákeverjük. Az egészet állandó kevergetés mellett újra nagy lángon felforraljuk, legalább 2 percig zubogva forrni hagyjuk. A lime héját is a főzethez adjuk, és további 1 percig főzzük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegekbe töltjük. Jól lezárjuk, és 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Míg az üvegek kihűlnek, többször megforgatjuk azokat, hogy a lime héja egyenletesen elosztódjon.
100 ml Cachacát helyettesíthetjük 50 ml limelé és 50 ml Canada Dry hozzáadásával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. jún. 20. 08:12
A caipirinha zselé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.