Diós-cseresznyés v. meggyes lepény recept
A Diós-cseresznyés v. meggyes lepény hozzávalói:8 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
20 dkg Graham liszt
1 kk szódabikarbóna
80 dkg cseresznye
5 dkg dió
A Diós-cseresznyés v. meggyes lepény elkészítési módja:
8 dkg vajat és 18 dkg porcukrot habosra keverek a tojások sárgájával. Folytonos kavarás közben hozzáöntöm a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverem szódabikarbónával. A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleszórok 2 dkg porcukrot és még egy ideig verem. A lisztet a habbal együtt óvatosan a vajas-cukros tojássárgájához keverem, a tésztát kikent, liszttel meghintett tepsibe simítom. Rárakom a kimagozott cseresznyét, meghintem apróra vágott dióval, és előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. jún. 19. 14:17
A diós-cseresznyés v. meggyes lepény elkészítési módja és hozzávalói.