Finom meggyes sütemény recept
A Finom meggyes sütemény hozzávalói:Hozzávalók
Az öntethez
2 csomag Dr. Oetker Tortazselé
0,5 liter meggykompót leve
A töltelékhez
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához
1 db tojás
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
A Finom meggyes sütemény elkészítési módja:
Elkészítés 1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. 2.Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. 3.Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. 4.Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. szept. 27. 16:20
A finom meggyes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.