Sajtos cukkinipogácsa recept
Kalóriaszegény
A Sajtos cukkinipogácsa hozzávalói:
1 ½ csésze reszelt cukkini, hámozás nélkül
1 nagy tojás, kissé fölverve
¼ - ½ csésze reszelt cheddar sajt (az erőteljesen aromás fajta)
¼ csésze Update Mester Morzsa
¼ tk szárított bazsalikom (vagy 1-2 tk friss)
¼ tk fokhagyma
¼ tk só
1/8 tk bors
A Sajtos cukkinipogácsa elkészítési módja:
1. Melegítsd fel a sütőt 220 Celsius-fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vékonyan olajozd ki. 2. Helyezd a reszelt cukkinit egy tiszta konyharuhára, és jól összenyomva, a mosogató lefolyó fölött csavard ki belőle a nedvességet. 3. Egy közepes tálba töltsd át a már száraz cukkinit, és alaposan keverd el többi hozzávalóval. 4. Egy evőkanállal adagold a tésztát a sütőlapra. Kissé lapítsd le ujjaiddal a halmocskákat. 5. Süsd 16-20 percig, amíg a szélek aranysárgára nem pirulnak.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. aug. 18. 10:51
A sajtos cukkinipogácsa elkészítési módja és hozzávalói.