Töltött mángold levél recept
A Töltött mángold levél hozzávalói:14 kisebb vagy 6-7 db nagyobb mángold levél,
25 dkg párolt barna rizs,
15 dkg reszelt cheddar sajt,
só,
tört színes bors,
2+2 gerezd fokhagyma,
50 g olvasztott vaj,
1-1 mk aprított, friss kakukkfű és rozmaring,
2 tojás,
2 dl száraz fehérbor, 1 dl víz, továbbá friss rozmaring ágacskák
A mártáshoz:
4 dl tejföl,
1 ek kukorica keményítő,
1,5 dl tejszín (házi),
só,
bors,
aprított kakukkfű és rozmaring,
fél citrom leve
+ friss petrezselyem
A Töltött mángold levél elkészítési módja:
A mángold leveleket mossuk meg. Ha nem zsengék, akkor forró, lobogó vízben mártsuk meg őket egy pillanatra. Ha kisebb méretűek és zsengék, akkor ez nem szükséges. A töltelék hozzávalóit (rizs, sajt, tojás, fűszerek) keverjük össze egy masszává két gerezd reszelt fokhagymával együtt. Tegyük magunk elé a mángold leveleket, és egy-egy evőkanálnyit halmozzunk a közepükre a masszából. Hajtsuk a masszára jobbról, és balról a széleket, majd tekerjük fel. Tegyük a töltött leveleket egy mélyebb, fedeles edénybe a hajtásokkal lefelé. Öntsük fel a borral, és a vízzel. Vagdossuk rá a maradék fokhagymát, és a rozmaringágakat is tegyük ré. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a mángoldok levelei láthatóan el nem barnulnak kissé. Forrást követően vegyük vissza a tüzet takarékra. Amikor elkészültek a töltött levelek, keverjük ki a tejszínt, a tejfölt a keményítővel. A töltött leveleket vegyük ki, és a visszamaradt szószt habarjuk be a tejfölös keverékkel. Ízesítsük sóval, borssal, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, és citromlével. A töltött leveleket tegyük vissza a mártásba. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. aug. 29. 07:57
A töltött mángold levél elkészítési módja és hozzávalói.