Franciás recept
40 perc
A Franciás hozzávalói:
50dkg csirkemell
4dl főzőtejszín
1 póréhagyma, vagy 1 csomó újhagyma
liszt a habaráshoz
1dl fehérbor
só, vegeta
spagetti tészta
A Franciás elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk és megpirítjuk kevés olíva olajon. Megszórjuk egy kanál liszttel és még így pirítjuk. Ha megpuhult a hús, kiszedjük egy tálba. A serpenyőben maradt lisztes masszába beletesszük a felvágott póréhagymát és megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és a borral. Felforraljuk és ízlés szerint vegetát szórunk bele. Visszaöntjük a húst a szaftba és összeforraljuk. Időközben kifőzzük a spagetti tésztát. Frissen tálaljuk!
Frissen vágott petrezselyem zölddel a tetején nagyon kívánatos. A bor mennyiségét mindenki ízlése szerint módosíthatja. 1dl-el elég karakteres íze lesz!
Nagyon finom, különleges íz, jó étvágyat hozzá! :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Zsanett09, 2011. márc. 28. 13:19
A franciás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.