Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves - ahogy mi szoktuk recept

Hagymaleves - ahogy mi szoktuk recept

A Hagymaleves - ahogy mi szoktuk hozzávalói:
60 dkg vöröshagyma
5 dl főzőtejszín
5 dl erőleveskockából készített leves
25 dkg vaj
2 evőkanál liszt
25 dkg sajt
25 dkg kenyér

bors
idény szerint: friss metélőhagyma, vagy póréhagyma vagy , újhagyma


A Hagymaleves - ahogy mi szoktuk elkészítési módja:
Elkészítjük a levest a kockából. A kenyeret felkockázzuk vagy szeleteljük (kinek mi tetszik), és megpirítjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd vajon pirítjuk, amíg összefonnyad. Közben a lisztet csomómentesen kikeverjük a tejszínnel. Majd a hagymára öntjük. Innentől lassú tűzön főzzük és kevergetjük. Hozzáöntjük a levet is. Sózzuk, borsozzuk. Kb. még 20 percig főzzük. A sajtot megreszeljük. A levest forró tálaljuk, a tetejére helyezzük a pirított kenyeret és rászórjuk a sajtot.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves - ahogy mi szoktuk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook