Hagymakrém leves recept


2 db nagy vöröshagyma,személyenként,
kb: 3 evőkanál vegeta,
ízlés szerint só,
főzőtejszín
A Hagymakrém leves elkészítési módja:
Apróra vágjuk a vöröshagymákat, feltesszük főzni kevés vízzel.Ha puhára főt,turmixoljuk, majd annyi vizzel öntjük fel, amennyi levest akarunk főzni.Teszünk bele vegetát 3 nagy evőkanállal,megkostólás után, ha még kell bele só, teszünk bele./Ízlés szerint/.Felfőzzük,és a végén beleöntjük a főzőtejszínt,és szintén felfőzzük. Pirítos kenyérrel, és reszelt sajttal tálaljuk.
A reszelt sajtot a tányérba tesszük, rá a forró levest, és mellé a pirítost.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: fülöpke, 2007. febr. 16. 10:37
A hagymakrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.