Zöldborsós csirkecsíkok recept
A Zöldborsós csirkecsíkok hozzávalói:1 bögre barnarizs (2, 5 dl-es bögre)
5 dl víz
2 ek olívaolaj
1 db póréhagyma (zöld része )
8 dkg zöldborsó (mirelit)
10 dkg csirkemell filé
2 ek petrezselyem (friss)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk szerecsendió (őrölt)
2 dl főzőtejszín (zsírszegény)
A Zöldborsós csirkecsíkok elkészítési módja:
A barna rizst megpirítjuk egy kevés olívaolajon, sózzuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és 10-12 perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt elkészítjük a tejszínes csirkét. A mirelit zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe tesszük, majd forrástól számítva, 1-2 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízbe tesszük (hogy üde zöld és roppanós maradjon). A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk a felcsíkozott csirkemellel együtt egészen a hús fehéredéséig. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, és felöntjük a tejszínnel. Még egy pár percig hagyjuk rotyogni, majd hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Összeforgatjuk, és már tálalható is!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 10. 19:30
A zöldborsós csirkecsíkok elkészítési módja és hozzávalói.