Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval recept
A Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval hozzávalói:2 db csirkemell filé (egész)
3 db alma
50 dkg kelbimbó
2 fej fokhagyma
2 tk dijoni mustár
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű (csapott)
1 tk bazsalikom (csapott)
fahéj ízlés szerint
só ízlés szerint
A Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval elkészítési módja:
A csirkemelleket vágjuk kisebb darabokra, kicsit ütögessük meg a klopfolóval. Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, olívaolajat, bazsalikomot, kakukkfüvet. Helyezzük egy tepsibe a csirkemelleket, sózzuk be őket, és kenjük be mindkét oldalukat a mustáros keverékkel. A csirkemellek mellé tegyük a félbevágott, kimagozott almákat. Szórjuk meg pici fahéjjal, egy kicsi fahéjat szórjunk a csirkemellekre is. Szedjük gerezdekre a fokhagymát, s héjastul helyezzük a tepsibe. Öntsünk a tepsibe kis vizet, és alufóliával lefedve süssük 170 fokon 50 percig, majd a fóliát leszedve süssük tovább 200 fokon pirulásig. A kelbimbót sós vízben főzzük meg. sütési hőfok: 170°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 9. 19:27
A mustáros csirkemell almával és kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.