Túrótorta Edicske módra recept


A tésztához
3 tojás
3-3 evőkanál liszt és cukor
1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez
50 dkg tehéntúró
3 dl tejszín
5 evőkanál cukor
1 citrom leve és héja
5 dkg mazsola
1 evőkanál zselatinpor
A Túrótorta Edicske módra elkészítési módja:
A tésztához való anyagokból kerek piskótát sütünk egy kapcsos tortaformában. A túrót és 1 dl tejszínt botmixerrel kikeverünk. Hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, mazsolát,a maradék habbá vert tejszínt.A zselatint másfél deci meleg vízben feloldjuk, majd ha kihült hozzákeverjük. A tortaformába visszatesszük a piskótát majd ráöntjük a krémet.Betesszük a hűtőbe. Mikor megdermedt gyümölcsöt rakunk a tetejére és leönthetjük zselatinnal vagy tejszínhabbal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: edicske, 2008. máj. 1. 21:21
A túrótorta edicske módra elkészítési módja és hozzávalói.