Meggyes pite pudingos töltelékkel! recept
80 perc
A Meggyes pite pudingos töltelékkel! hozzávalói:
A tésztához:
45 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
fél mokkáskanál só,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg sütőmargarin,
2 tojás,
1 evőkanál tejföl.
Töltelékhez:
8 dl meggylé,
5 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős),
fahéj,
1 l magozott, lecsepegtetett meggy.
A tetejére: 1 tojás. A tepsi kenéséhez: olaj vagy sütőmargarin.
A Meggyes pite pudingos töltelékkel! elkészítési módja:
A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2009. jún. 21. 14:54
A meggyes pite pudingos töltelékkel! elkészítési módja és hozzávalói.