Francia hagymaleves, ahogy én szoktam recept


-kb 3-4 fej közepes vöröshagyma
-1 evőkanál vaj vagy margarin
-2 db húsleves kocka vagy 1-1,2l alaplé(csontból és a kutyusnak is jut valami)
-só, vegeta, bors, szerecsendió(jó az őrölt is)
-1dl tejszín
-reszelt sajt (aki amennyivel szereti)
-pirítós
A Francia hagymaleves, ahogy én szoktam elkészítési módja:
A hagymákat fel kell karikázni és a vajjal vagy margarinnal megpárolni(puha legyen). Ezután az alaplével vagy (gyorsabban a már forró vízben feloldott) húsleveskockákkal fel kell önteni. Só, vegeta, bors, szerecsendió hozzáadása után ha puha a hagyma, akkor a tűzről levéve belecsorgatjuk folyamatos kevergetés melett a tajszínt és kész. Reszelt sajttal és pirítóssal lehet tálalni. Jó étvágyat!
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és kiadós.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Th Anita, 2009. máj. 13. 20:12
A francia hagymaleves, ahogy én szoktam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.