Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves hozzávalói:
0.5 kg filézett csirkemell
0.5 kg mirelit zöldség keverék ( répa, borsó )
4 húsleves kocka
1 teás kanál tárkony
pici olaj
2 dl tejföl
A Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves elkészítési módja:
Pici olajon megpirítom a felkockázott csirkemellet. Ezután hozzá öntöm a zöldségeket ( felengedés nélkül ), felengedem annyi vízzel hogy ellepje. Hozzá teszem a húsleves kockát, sózom, borsozom. Mikor megfőt a hús és a zöldség is akkor a tejfölt bele keverem, és végül jöhet a tárkony.
Tejföl helyett lehet főzőtejszínt is használni.
Bármilyen zöldséget lehet bele tenni, én is szoktam többféléből is.
Általában mirelitből csinálom az idő hiány miatt, de természetesen friss zöldségből még finomabb. :-)
Ha nem diétásan csinálom akkor szoktam bele főzni két marék csigatésztát is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. máj. 11. 12:50
A tejfölös tárkonyos csirkeragú leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.