Habos almás süti recept
40 perc
A Habos almás süti hozzávalói:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
12 dkg cukor
4 tojás sárgája
1-2 ek tejföl vagy pici tej
csipet só
1/2 tasak sütőpor
Töltelékhez:
1 kg alma
10-15 dkg őrölt mák (vagy dió)
cukor
vaníliás cukor
a tojások felvert habja
A Habos almás süti elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal (dióval) összekeverjük. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztára kenjük a tölteléket, kb. 25 percig sütjük. Közben keményre felverjük a tojásfehérjéket, aztán porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A félig sült süteményre rákenjük a 4 tojás felvert, cukrozott habját, lassú tűznél sütjük tovább, amíg megpirul a tojáshab a süti tetején.
Nagyon fini és hamar készen van!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. máj. 7. 14:23
A habos almás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.