Brokkolis, karfiolos puffancs recept
40 perc
Zsírszegény
A Brokkolis, karfiolos puffancs hozzávalói:
25 dkg főtt karfiol
25 dkg főtt brokkoli
1/2 kisbozozos tejföl ( zsírszegény )
5-10 dkg sovány sajt
5 ek. zabkorpa
1 tojás
Fűszerek ( só, bors, pirospaprika, fokhagymasó vagy granulátum, vegeta/delikát)
kb. 1 dl olaj a sütéshez
A Brokkolis, karfiolos puffancs elkészítési módja:
A főtt karfiolt és brokkolit krumpli nyomóval összenyomom, majd hozzá keverem a fűszereket, a reszelt sajtot , a tojást, a tejfölt és végül a zabkorpát. Forró olajban kisütöm, úgy mint a tócsit.
Lehet külön-külön is csinálni a két zöldségből, vagy lehet bele keverni esetleg répát, karalábét...stb.
Én lightos tartárt szoktam hozzá csinálni.
Nagyon finom és laktató, ebédre és vacsira is kiválló!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. máj. 6. 10:41
A brokkolis, karfiolos puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.