Császármorzsa update1 recept
A Császármorzsa update1 hozzávalói:30 dkg zabkorpa
2 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
olivaolaj
édesítő
só
A Császármorzsa update1 elkészítési módja:
Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőbe olívaolajat spriccelek beleöntöm a massza egy részét és (egy lapáttal) kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Kb 2 személyre elég az adag.
Nem szoktam folyamatosan kevergetni, csak az elején, amíg össze nem áll nagyobb darabokra...ilyenkor még ragacsos...majd ahogy elkezd "sülni" szép lassan szétjön kevergetés közben(de nem fontos folyamatosan kevergetni).
Minden egyes adag előtt olívaolajat spriccelek a serpenyőbe.
diétás lekvárral, vagy akármivel tálalható, én simán szoktam enni, az édesítőtől finom édes lesz, de ízlés kérdése
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Panna!!, 2009. máj. 2. 19:33
A császármorzsa update1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.