Kekszkrémes lúdláb recept
A Kekszkrémes lúdláb hozzávalói:hozzávalók 4 főre
Piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
2 ek étolaj
1/2 mk sütőpor
Krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
1 és 1/2 dl feketekávé
A Kekszkrémes lúdláb elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, az olajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük. A megsült piskótát hűlni hagyjuk. A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük a kávét és a rumot, majd kikeverjük a puha vajjal. A krémet egyenletesen rákenjük a piskótára, és bevonjuk csokimázzal. Meggyszemekkel díszíthetjük. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Háromszögekre vágva tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 22x32 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. nov. 12. 22:46
A kekszkrémes lúdláb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.